25 Şubat 2012 Cumartesi

YASSI KADAYIF

Özellikle ramazanda yapılan bir tatlıydı . Ramazanda annem yaptımı çocukken  orucumu bu tatlıyla bozardım. Yassı kadayıfı hazır alıp evde içini cevizle doldurup kızartıp şerbetleyip yerdik. 2 yıl önce komşum kadayıfınıda evde yaptığını söyleyince şaşırdım. Çünkü canın çektimi hemen yapıp yiyemiyorsun. Taa çarşıya kadayıfçıyada gitmeye üşeniyorsun. Mayalı boza kıvamında hamur hazırlamak yeterli. Canım tatlı çekince kalkıp hemen hazırladım. evdekilerde bayram etti.
Gerçi malzemeler göz kararı...
MALZEMELER
1 paket yaş mayanın 1/4 ü
2 bardak ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin
1 kase dövülmüş ceviz

kızartmak için sıvı yağ
2 yumurta

ŞERBETİ İÇİN
2 ,5 bardak şeker
2,5 bardak su
YAPILIŞI
Öncelikle hamuru hazırlamak için birkaseye 2 kaşık şeker, maya ve 1/2 bardak suyu koyup mayayı eritiyoruz . Daha sonra geri kalan suyu , bir fiske tuzu koyuyoruz. boza kıvamı olacak şekilde un ilave ediyoruz. ben kasenin üstünü bir cam tabakla kapatıp mayalanmaya bıraktım. Yaklaşık 50 dk kadar.Bu sırada şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamur mayalanınca teflon tavayı ocağa koyup iyice ısıtıyoruz ve kepçe ile hamurdan tavaya döküyoruz.  Hamurun çapı büyük bir su bardağının ağzı kadar(aslında büyüklüğü size kalmış kimi daha küçük yada daha byük yapıyor) altı kızarıp üstü gözenekli oluncaya ve üste hamurumsu tabaka kalmayana kadar pişiriyoruz. bu hamuralar tek taraflı pişiriliyor. Bütün hamurlar pişince biraz soğudumu aralarına aldığı kadar dövülmüş ceviz koyup kapatıyorsunuz (tıpkı poğça gibi) hepsini yaptıktan sonra 2 yumurtayı bir kasede çırpın ve kadayıfları yumurtaya bulayıp kızartın. kızaran kadayıfları şerbete atın.
Afiyet olsun....

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

16 Şubat 2012 Perşembe

SODALI SOSİSLİ BÖREK

Malzemeler
1 kğ yufka
bir kase yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
İçi için
sosis
 1 demet maydanoz
YAPILIŞI
Öncelikle yoğurt, sıvı yağ ve 1 yumurtamızı karıştırıp hazırlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsimize bir adet yufkamızı serip üzerine hazırladığımız bu karışımdan döküp her yanına sürüyoruz. Bu şekilde 3 adet yufkamızı sırasıyla tepsiye yerleştiriyoruz. 3. katın üzerine doğranmış sosislerimizi diziyoruz.Onun üstünede maydanozlarımızı doğrayıp serpiyoruz. Daha sonra üzerine dördüncü yufkayı koyup yoğurtlu karışımı sürüyoruz. 5. yufkayıda aynen hazırlıyoruz. 6. yufkayı da üzerine seriyoruz.( yufkalar tepsiye göre büyük. en son yufkayı böreğin altına doğru kıvırıp kenarlarını kapatıyorum)
Böreğimizi dilimliyoruz. Biten karışım kabının içine 1 yumurtayı kırıp hafifçe çırpıyoruz ve karıştırırken de sodayı ilave ediyoruz. ve bu karışımı böreğin her yerine gelecek şekilde üzerine döküyoruz. Börek beklerken fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını bekliyoruz. Isınan fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...