29 Mart 2012 Perşembe

UNLU BÖREK

Değişik bir lezzette sahip. İlk yaptığımda içinde ne olduğunu anlayamadılar. Un serptiğimi söyleyince de şaşırdılar. Hem kolay hem de çok bereketli bir börek. Kalabalık misafirlere tavsiye edilir. Tabii ilk gün çıtır çıtır sonra o çıtırlığını kaybediyor.

MALZEMELER

4 adet yufka
200 gr margarin
1/3 çay bardağı sıvı yağ
un

İÇ MALZEMESİ

haşlanmış patates
soğan
sıvı yağ
salça

YAPILIŞI
Öncelikle iç malzememizi hazırlıyoruz. siz istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Ben bir soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurdum. Sonra salçayı ilave ettim. Salçayı biraz öldürünce  küçük küçük doğradığımız haşlanmış patatesleri ilave ediyoruz. Ezerek karıştırıyoruz . Tuzunu , kimyonunu, karabiberini ilave edip altını kapatıyoruz.
Margarinimizi eritip sıvı yağı ilave ediyoruz. Yufkamızı serip içine 2-3 kaşık yağ döküp fırçayla her yanına sürüyoruz. Sonra bir elek yada tel süzgeç yardımı ile 2 kaşık unu her yanına eliyoruz, yukayı ikiye katlıyoruz yarım daire elde ediyoruz. Aynı işlemi yarım daire için tekrarlıyoruz . Tabii bu sefer 1 kaşık un yeterli.  İç malzememizi yufkanın uzun kenarına yayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu 3-4 parmak genişliğinde kesip yağlı fırın tepsisine diziyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi yapıyoruz.
 Böreklerin üzerine  kalan yağa bir kaşık su ilave edip sürüyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

19 Mart 2012 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Bu da küçük kızmın doğumgünü pastası. Evde kendi aramızda kutlayınca sade bir pasta yaptım. Zaten hasta olduklarından doğru dürüst yiyemediler.
Oldukça hafifti. Vanilyalı pandispanya, arasında vanilyalı pastacı kreması, muz, çikolatalı fıstıktan oluştu. Dışınıda orman meyvalı kremşanti ile kapladım.

İYİ Kİ DOĞDUN KIZIM...



Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

18 Mart 2012 Pazar

BEZE



MALZEMELER
2 yumurta akı
2 çay bardağı şeker
1 fiske tuz

YAPILIŞI
Öncelikle yumurta aklarını bir fiske tuzla mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde çırpmaya başlıyoruz.Daha sonra şekeri ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Çırpma işlemi oldukça uzun sürüyor. Yumurta akları mikseri çıkardığımızda mikserden düşmeyinceye kadar devam ediyoruz. Daha sonra sıkma torbasına koyup yağlı kağıda istediğimiz büyükte şekil vererek sıkıyoruz . Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 30-45 dk pişiriyoruz.( bezelerin büyüklüğüne göre süre değişiyor.)
Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

17 Mart 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ



MALZEMELER
2 adet kereviz
1 adet kuru soğan
2 adet portakal
2 yemek kaşığı kuru üzüm
7-8 adet kuru kayısı
zeytinyağı
tuz
dereotu

YAPILIŞI

Soğanı doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. Önceden dilimleyip limonlu suya koyduğumuz kerevizleri soğanların üzerine dizip, 2 portakalın suyunu ilave ediyoruz . (biraz da su konulabilir)kaynayınca tuzunu ilave ediyoruz. Biraz piştikten sonra içerisine kuru üzümleri ve biraz küçülttüğümüz kaysıları ilave ediyoruz( şeker yerine kuru üzüm ve kayısı kullanmak,Necla ablamın tavsiyesi) kerevizler yumuşayınca pişmiş demektir.( çatal rahat batıyorsa tamamdır.) kapatıp ılınmasını bekleyin. Üzerine dereotu serpip servis edin.

Afiyet olsun...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...


16 Mart 2012 Cuma

ZENCEFİLLİ KEK



Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 su bardağına yakın iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un




Yapılışı:
Öncelikle 3 yumurta iyice çırpılır. Daha sonra 2 bardak şeker ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sonra sırasıyla süt , yağ, zencefil ve tarçın ilave edilir, karıştırılır. Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Çok yoğun bir kıvamı olmayacak kaşıkla kek hamurunu alıp tekrar kaba boşalttığınızda dökülen hamurun izi 1-2 saniye içinde kaybolacak ama döker dökmez değil. Tüm malzemeler hazır olunca  cevizi ilave edip kaşıkla karıştırın. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Kalıbınızı önce yağlayıp sonra unlayın ve hamurunuzu boşaltın. Yaklaşık olarak 45-50 dakikada pişiyor. Kalıpta yaptığımız için pişme süresi uzun. Tepside daha kıssa sürede pişer. İlk 25 dakika sakın fırının kapağını açmayın. Birde kalıpta küçük fırında pişirirken içi pişmeden üstü çabuk yanıyor. 25 dakika sonra yada siz bakın. Yanmaya başlayınca üzerine alüminyum folyo koyun. Piştiğini anlamak için ise bir bıçak batırın temiz çıkıyorsa pişmiştir. Kalıbında biraz soğutup çıkarın .
Afiyet olsun



Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

 

12 Mart 2012 Pazartesi

TAVUK TİRİDİ (TAVUK ÇORBASI)

Bizim buralarda bu çorbaya tavuk tiridi denir. Ağzımız hep böyle alışmış. Çocukların çok sevdiği bir çorba bu...
MALZEMELER
1 adet tavuk but
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
sıvı yağ
1 adet kuru soğan
su, tuz

YAPILIŞI
Tavuk butunu iyice yıkadıktan sonra yaklaşık 2 lt suyla haşlanmaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave ediyoruz.Tavuk haşlanınca sudan çıkarıp bir süre soğumasını bekliyoruz. Bu sırada yıkadığımız pirinci tavuk suyuna aktarıyoruz. Tavuğu  didikleyip( küçük parçalara ayırıp çorbaya tekrar katıyoruz. Bir adet soğanı yağda kavuruyoruz ve pembeleşince salçaları katıp öldürüyoruz. Piriçler iyice yumuşayınca çorbanın suyundan biraz salçalı soğana ilave edip homojen hale getirdikten sonra çorbaya karışımı döküyoruz. 5-10 dk kadar kaynatıp çorbanın özleşmesini sağlıyoruz. bu sırada suyu az ise ilave ediyoruz.( Bu çorba durdukça koyulaşan bir çorba bu yüzden biraz sulu olmalı)
Afiyet olsun...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

10 Mart 2012 Cumartesi

HAŞHAŞLI REVANİ


MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1/2  su bardağı siyah haşhaş
1/2 su bardağı süt        
1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
aldığı kadar un
Şerbeti için:
2,5 bardak şeker
2,5 bardak su
YAPILIŞI:
yumurta ve şeker iyice çırpılır.daha sonra süt, yağ ve irmik ilave edilir. kabartma tozu, vanilya ve un elenerek ilave edilir. ununu ayarlarken revani kek kıvamında olacak.kıvamını ayarladıktan sonra haşhaşı ilave edip karıştırın. Yağladığınız fırın tepsisine boşaltın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin . Çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün. soğuyunca üzerine bir pakaet krem şantiyi 1 bardak sütle hazırlayıp krem şanti ile kaplayın. Buzdolabında iyice soğuyunca servie yapın.
Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

4 Mart 2012 Pazar

ISPANAKLI BÖREK


MALZEMELER

1 kğ yufka
1/2 litre süt
2 yumurta
1 bardak sıvı yağ
750 gr ıspanak
250 gr kıyma
1 büyük kuru soğan

YAPILIŞI
Öncelikle soğanları küçük doğrayarak 1/4 bardak sıvı yağla kavurmaya başlıyoruz. Pembeleşince kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Bir yandanda  doğrayıp iyice yıkadığımız ıspnakların üzerine kaynar su döküp 5 dk bekliyoruz. Daha sonra da ıspanakları soğuk suya tutup sıkarak alıyoruz ve kavrulan kıymamıza ilave ediyoruz. Tuz , karabiber ve istenirse pul biber ilave ediyoruz.(ben çocuklardan dolayı pul biber koymayı yıllardır unuttum)
Yarım litre sütü hafifçe ılıtıyoruz . İçerisine bir yumurta kırıp çırpıyoruz. Kalan 3/4 bardak yağı ilave ediyoruz. Tepsimizi hafifçe yağlayıp birinci yufkamızı seriyoruz. Arasına hazırladığımız sütlü harçtan döküyoruz. Sonra diğer yufkayı seriyoruz. 3 .katı serdikten sonra ıspanaklı harcı her tarafına eşit şekilde yayıyoruz . Sonra diğer yufkalarıda  aynı şekilde hazırlıyoruz. Üzerine kalan bir yumurtayı çırpıp sürüyoruz. Kabaracağı için böreği dörde bölerek kesiyoruz.180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.( yaklaşık 1 saat)

Afiyet olsun...


Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...