26 Mayıs 2012 Cumartesi

YALANCI SU BÖREĞİ- PEYNİRLİ BÖREK



MALZEMELER

1 kğ yufka
3 bardak  süt
2 yumurta
1 su bardağı  sıvı yağ
iÇ MALZEMESİ
Köy peyniri
Maydanoz

YAPILIŞI
Öncelikle içi için peyniri rendeleyip maydanozları kıyıp katıyoruz. Ben sadece teneke peynir ile yapmayı sevmiyorum. peynir dediğin eriyecek ve ağzına hafif tuzlu tadı gelecek. Son zamanlarda marketlerde pastörize köy peynirleri satılıyor. Bir kalıp alıp suda 3-4 saat bekletip tuzunu alıyorum. Ya da bazen karışım yapıyorum. Köy peyniri az ise biraz teneke peyniri birazda kaşar rendeliyorum.
Yarım litre sütü hafifçe ılıtıyoruz . İçerisine bir yumurta kırıp çırpıyoruz. Kalan 1 bardak yağı ilave ediyoruz. Tepsimizi hafifçe yağlayıp birinci yufkamızı seriyoruz. Arasına hazırladığımız sütlü harçtan döküyoruz. Sonra diğer yufakyı seriyoruz. 3 .katı serdikten sonra peynirli harcı her tarafına eşit şekilde yayıyoruz . Sonra diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlıyoruz.
Aslında zamanınız varsa 1-2 saat beklerseniz daha güzel olur. Üzerine kalan bir yumurtayı çırpıp sürüyoruz.(isterseniz üzerine çörek otu serpebilirsiniz) Kabaracağı için böreği dörde bölerek kesiyoruz.180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.( yaklaşık 1 saat)

Afiyet olsun...


Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

25 Mayıs 2012 Cuma

NESCAFELİ TATLI




Misafirlikte yediğim bir tatlıydı.Çok beğenmiştim ama bir türlü deneyememiştim. Gerçektende tatlı gibi değilde ıslak bir kek gibi. Nescafe aroması da ayrı bir lezzet.

MALZEMELER
2 Yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
İri dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un

ŞERBET
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı nescafe

YAPILIŞI

Öncelikle şerbetini hazırlayı soğutun. Şeker ve suyu koyup yaklaşık 5 dk kaynatın sonra nescafeyi ilave edip 1-2  dk nescafe iyice çözünene kadar kaynatıp kapatın.

Oda sıcaklığındaki yumuşamış margarini biraz yoğurun. Sonra şekeri ilave edip iyice karıştırın. Yumurtaları ilave edip homojen hale getirin. Biraz un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edin. Karıştırdıktan sonra ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ilave edin. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp  içini biraz açarak içine 1 çay kaşığı ceviz koyun ve yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.( bu ölçüden 30 adet tatlı çıktı.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin. Çıkar çıkmaz soğuk şerbetini dökün.
Bu tatlı ilk yapıldığı ana göre ertesi gün daha güzeldi. Misafirleriniz için akşamdan yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

8 Mayıs 2012 Salı

BROWNİ- ISLAK KEK


Bazen Browni bazende ıslak kek diye adlandırılıyor. Ama siz tadına bakın. Yaş pasta tadında harika oluyor. Ah bir de kilo yapmayan bir tarif bulsam .

MALZEMELER
4 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak süt
1 paket kakao
1 paket margarin
2 bardak un
1 adet kabartma tozu
1 adet  vanilya

YAPILIŞI
Bir bardak sütü bir tencereye koyalım, üzerine kakaoyu ilave edip ocağa koyalım. Üzerine 2 bardak şekeri ilave edip karştıralım. kaynamaya başlayınca margarini ilave edip erimesini bekleyelim eriyince altını kapatıp vanilyayı ilave edelim. Karışımı soğumaya bırakalım . Yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım. Karışım ılıyınca yumurta sarılarını ilave edip mikserle karıştıralım. Bu karışımdan bir bardak ayıralım. Kalan karışıma yumurtaların beyazını ilave edip karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek katalım. Yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Benim fırında yaklaşık 20 dk sürüyor. çıkınca üzerine ayırdığımız karışımı dökelim.
Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...