21 Haziran 2012 Perşembe

AY ÇÖREĞİ



Çok uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti. Eşim çok sever pastanelerden alır ama her pastane  güzel yapmıyor. Benimde 2 gün önce yaptığım kek vardı boşa gitmesin istedim keki ay çöreğine dönüştürüverdim. Tadı gerçekten güzel olmuştu.

Dikkat ederseniz her iki resimdeki tabaklar farklı . Neden mi? çünkü ben sıcakken resmini çektim soğuması için kenera koydum soğuyunca bölüp resmini çekeyim istedim, ama baba kız hemen çörekleri balkonda soğutup yemişler. Tabakda sadece kırıntılar vardı.


MALZEMELER(hamur)
1 çay bardağı süt(ılık)
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket yaş maya
3 kaşık toz şeker
1 yumurtanın beyazı(sarı üstüne)
3,5 bardak un

İÇ Malzemesi
kakaolu kek
1 çay bardağı kuru üzüm
2 kaşık pudra şekeri
isterseniz iri dövülmüş ceviz
1 çay bardağı süt
 1 tatlı kaşığı tarçın

üzeri için file fındık

YAPILIŞI

Öncelikle hamur malzemelerini birkapta yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.
İçi için kakaolu keki rondoda çekin. Geniş bir kaseye ufalttığınız keki ve diğer tüm iç malzemesini koyup elinizle karıştırın. Çok cıvık bir hamur olmayacak, sadece tüm malzemeler birbirini tutacak.
Hamurunuzdan yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe unlayarak açın biraz oval şekilde olacak. İç malzemenizden hamurun üzerine bir parça koyup hamuru üzerine kapatın uç kısımlarını inceltin. Hamurunuza ay şeklini verin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin . Yarım saat tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve file fındık serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 Ben iç malzemesini dolu dolu sevdiğimden bolca koydum. Bu malzemelerden yaklaşık 12 adet ay çöreği çıktı. Sizde hamurunuzu bezelere ayırıp iç malzemenizi de bölerseniz eşit yapmış olursunuz.
Gelelim alternatiflere. Kakaolu kekiniz yoksa hazır kek yada pasta tabanı kullanabilirsiniz.
Kekiniz kakolu değilse içerisine kako ilave edebilirsiniz.
Üzerine file fındık yerine file badem kullanabilirsiniz.
Benim kekim fındıklı olduğu için içerisine ceviz kullanmadım
Çareler tükenmez.

AFİYET OLSUN...


Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...



16 Haziran 2012 Cumartesi

MANTARLI OMLET


Yaklaşık 15 gündür evde kahvaltı edemiyorum. Benim için sorun değilde çocuklar için değişik birşeyler yapamadım. Malum evde olunca her sabah farklı birşeyler istiyorlar. Krep, sucuklu yumurta, mücver, patates kızartması vs. Bugünde dolapta mantar olunca omlet yapayım dedim.

MALZEMELER
2-3 adet mantar
1 çarliston biber
2 parça kaşar peyniri
4-5 yeşil zeytin
4 yumurta
tuz karabiber
zeytinyağı

YAPILIŞI
kızgın tavaya biraz zeytinyağı gezdirip mantarları yıkayıp doğradıktan sonra  ilave ediyoruz biraz pişince ince ince doğradığımız biberleri tavaya ilave ediyoruz. Diğer tarafta kase ye kaşar peyniri, yeşil zeytini doruyoruz. Yumurtaları kırıp tuz ve karabiber ilave ederek çırpıyoruz. Kavrulmuş malzemenin üzerine yumurtalı karışımı döküp her iki tarfınıda kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...