26 Mayıs 2012 Cumartesi

YALANCI SU BÖREĞİ- PEYNİRLİ BÖREK



MALZEMELER

1 kğ yufka
3 bardak  süt
2 yumurta
1 su bardağı  sıvı yağ
iÇ MALZEMESİ
Köy peyniri
Maydanoz

YAPILIŞI
Öncelikle içi için peyniri rendeleyip maydanozları kıyıp katıyoruz. Ben sadece teneke peynir ile yapmayı sevmiyorum. peynir dediğin eriyecek ve ağzına hafif tuzlu tadı gelecek. Son zamanlarda marketlerde pastörize köy peynirleri satılıyor. Bir kalıp alıp suda 3-4 saat bekletip tuzunu alıyorum. Ya da bazen karışım yapıyorum. Köy peyniri az ise biraz teneke peyniri birazda kaşar rendeliyorum.
Yarım litre sütü hafifçe ılıtıyoruz . İçerisine bir yumurta kırıp çırpıyoruz. Kalan 1 bardak yağı ilave ediyoruz. Tepsimizi hafifçe yağlayıp birinci yufkamızı seriyoruz. Arasına hazırladığımız sütlü harçtan döküyoruz. Sonra diğer yufakyı seriyoruz. 3 .katı serdikten sonra peynirli harcı her tarafına eşit şekilde yayıyoruz . Sonra diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlıyoruz.
Aslında zamanınız varsa 1-2 saat beklerseniz daha güzel olur. Üzerine kalan bir yumurtayı çırpıp sürüyoruz.(isterseniz üzerine çörek otu serpebilirsiniz) Kabaracağı için böreği dörde bölerek kesiyoruz.180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.( yaklaşık 1 saat)

Afiyet olsun...


Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,ben yurt dışında yaşıyorum 1 kg yufka kaç adet oluyor,zira bizde kapalı pakette satılıyor taze yufka yok,bir de sütü anlamadım 1 littr mi yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, 1 kğ yufka genellikle 6 adettir. bazen yufka büyük olursa 5 adette çıkabilir sorun değil. Siz bir kere yaptıktan sonra yufka sayısını kendiniz istediğiniz kalınlığa göre artırıp azaltabilirsiniz. Sütü yazarken hata oluş düzelttim 3 su bardağı süt olacak. Sağlıcakla kalın

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...