25 Aralık 2011 Pazar

HAVUÇLU-TARÇINLI KEK



Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1-2 tatlı kaşığı tarçın
1 büyük havuç rendesi
1 su bardağına yakın iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un


Yapılışı:
Öncelikle 3 yumurta iyice çırpılır. Daha sonra 2 bardak şeker ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sonra sırasıyla süt , yağ ve tarçın ilave edilir, karıştırılır. Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Çok yoğun bir kıvamı olmayacak kaşıkla kek hamurunu alıp tekrar kaba boşalttığınızda dökülen hamurun izi 1-2 saniye içinde kaybolacak ama dökerdökmez değil. Tüm malzemeler hazır olunca havuç rendesi ve cevizi ilave edip kaşıkla karıştırın. Fırınızı önceden 180 derecede ısıtın. Kalıbınızı önce yağlayıp sonra unlayın ve hamurunuzu boşaltın. Yaklaşık olarak 45-50 dakikada pişiyor. Kalıpta yaptığımız için pişme süresi uzun. Tepside daha kıssa sürede pişer. İlk 25 dakika sakın fırının kapağını açmayın. Birde kalıpta küçük fırında pişirirken içi pişmeden üstü çabuk yanıyor. 25 dakika sonra yada siz bakın. Yanmaya başlayınca üzerine alüminyum folyo koyun. Piştiğini anlamak için ise bir bıçak batırın temiz çıkıyorsa pişmiştir. Kalıbında biraz soğutup çıkarın . Ben üzerine pudra şekeri serpiyorum görüntüsü daha güzel oluyor.
Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...