30 Aralık 2011 Cuma

SADRAZAM LOKUMU


Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir tarif bu. Çok hafif ve lezzetli oluyor.
Bu gün sağolsun arkadaşlar test etti ve onayladı.
MALZEMELER:
5 yumurta
5 fincan şeker
1/2 çaybardağı kaynar su
5 fincan un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
Kreması İçin:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı şeker
3,5 su bardağı süt
1/2 paket kremşanti
1 paket vanilya
Dışı İçin:
3 su bardağı süt 
2 su bardağı hindistancevizi

YAPILIŞI:
Öncelikle kremayı hazırlayın. Süt, un ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Krema kıvamına gelince ocaktan alın vanilya ve kremşantiyi (kremşanti yerine kibrit kutusu kadar tereyağı veya margarin ekleyebilirsiniz) ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.

Pandispanyası için yumurtayı bir miktar çırpın daha sonra şekerle birlikte mayonez kıvamına gelene kadar  mikserde çırpın. Sıcak suyu ekleyip bir kez daha çırpın.
Un, kabartma tozu  ve vanilyayı eleyerek ekleyip  karıştırın ve yağlı kağıt serdiğiniz  fırın tepsisine hamuru boşaltın, üzerini düzeltip 170 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin.

Kek pişince   istediğiniz büyüklükte dikdörtgen parçalar kesin. Bu parçaları tekrar enlemesine ikiye kesin, yani bir dikdörtgen parçadan iki tane kek elde edin.
Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını   dışa alarak kremadan sürün ve rulo şeklinde sarın. (iki ucu birleşse yeter)
Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistan cevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin.
En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin.

 ( pastaları rulo yapmada gecikince rulolar soğuyup kırılıyor .Bu nedenle önce hepsini kremalayıp rulo yapın daha sonra süte batırp hindistan cevizine bulayın.)
 AFİYET OLSUN...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...