22 Nisan 2012 Pazar

ANNEMİN POĞAÇASI

Annemin tarifiyle yaptığım poğaçalar. Mayalı poğaçaları seviyorum ama ertesi gün aynı lezzette olmuyor. Malum mayalı ürünler taze ve sıcakken güzel. Bu poğaça ise karbonatlı çabuk bayatlamıyor. Lezzetini seviyorum.

MALZEMELER
1 kaseden 1 parmak eksik yoğurt
1 kase erimiş  margarin+ sıvıyağ(yarı yarıya)
2 yumurta( birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket karbonat

İÇİ
maydanoz peynir karışımı

YAPILIŞI

Yağ, yoğurt , yumurta ve tuz karıştırılır. Homojen hale gelince un ve karbonat ilave edilir. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak iç harç konur. Yağlanmış fırın tepsisine dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. İstenirse çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...