14 Nisan 2012 Cumartesi

PAZILI BÖREK




Pazı sarması yapıp yedik, ama saplarını asla atmam. Onlardanda bu börekleri yaptım.

MALZEMELER

2 adet yufka
1 kase yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan

YAPILIŞI
Öncelikle pazı saplarını küçük küçük doğrayıp yumuşayana kadar haşlayın.
Yarım çay bardağı sıvı yağda küçük küçük doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun, sonra pazıları ilave edin. Bir iki çevirip tuzunu, karabiberini ilave edip altını kapatın.
Börek harcı için yoğurdu 2 yumurta(1' nin sarısını üzerine ayırın), yarım bardak sıvıyağ karıştırın. Yufkalarınızı 6 parçaya bölerek hazrladığınız harcı fırçayla sürün pazılı harçtan 1-2 kaşık koup sigara böreği gibi sarın. yağlanmış fırın tepsisine dizin. üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre çörek otu serpin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...