5 Nisan 2012 Perşembe

BÜLBÜL KONAĞI

İlk defa denediğim bir tarifti. Doğrusu pek umutlı değildim ama Misafirlerim çok beğendiler.

MALZEMELER
1 yumurta
1 paket margarin
1,5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 kase ceviz

ŞERBETİ İÇİN
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
limon
YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu, eritip sğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alalım. azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. hamurdan bir parça alıp merdane ile açalım. açtığımız hamurdan yuvarlak parçalar çıkaralım.( ben yuvarlak kurabiye kupatları ile kestim siz çay bardağı kullanabilirsiniz.) Kestğimiz yuvarlak parçaların yarısının ortasından küçük kapakla kesip çıkaralım. Simit şeklindeki ikinci parçayı birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım. Havuz şeklini alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarim ceviz içi yerleştirelim. bende yarım ceviz içi yoktu yada  çok büyüktü buyüzden iri parçalara bölüp koydum.
Fırına sürmeden öce üzerine yumurta akı sürelim. tatlılarımızı 180 derecede üzeri  kızarana kadar pişirelim. fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökelim.

Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...