19 Nisan 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Buzluktaki yazdan kalma barbunya... Biz bir yemek değilde yemeğin yanında çeşit olarak seviyoruz.

MALZEMELER
1/2 kğ ayıklanmış babunya
1 adet orta boy patates
 2 adet orta boy havuç
1 adet soğan
1 kaşık domates, 1/2 kaşık biber salçası
1 su bardağı kadar zeytinyağı
tuz

YAPILIŞI

Soğanları küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Daha sonra küçük küp küp doğradığımız patates ve havuçları atıp 1-2 çeviriyoruz. Sonra salçasını ilave edip. sıcak su koyuyoruz. Hemen arkasından barbunyayı ilave ediyoruz. Tuzunu atıp barbunyalar pişene kadar bekliyoruz. Ilınınca limon sıkıp afiyetle yiyoruz. Ben buzluktan barbunya kullandığım için ayrıca kaynar suya atıp 2-3 dk haşlayıp süzdükten sonra ilave ettim. Tazesini doğrudan katabilirsiniz.Ya da kuru barbunyayı bir gece önce ıslayıp kuru fasulye gibi önceden haşlayıp ilave edebilirsiniz.
Yağ ve salça miktarını siz kendi zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...