16 Nisan 2012 Pazartesi

İRMİK HELVASI



MALZEMELER

2 bardak irmik
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık un
1 kase iri kırılmış ceviz

ŞEBETİ İÇİN
3 bardak şeker
5 bardak su

YAPILIŞI
Öncelikle şerbetini ocağa koyup 2-3 dk kaynatın. Yağınızı tavaya koyup eritin. irmiği ve unu ilave edip kavurmaya başlayın. yanmaması için karıştırmanız gerekli.hafif rengi dönünce cevizleri katıp kavurmaya devam edin. rengini alınca sıcak şerbetini döküp bir karıştırıp ağzını kapatın. Suyunu çekince olmuş demektir.( irmikten dolayı pişmemeişse biraz su ilave edebilirsiniz.)

Afiyet olsun...


Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...