MALZEMELER
1 kase erişte
1/2 çay bardağı siyah mercimek
bir çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık domates, 1 kaşık biber salçası
1 adet soğan
tuz
Öncelikle mercimeği yıkayıp haşlanmaya bırakıyoruz.( siyah yoksa yeşil mercimekte kullanabilirsiniz) Mercimek haşlanınca tuzunu koyup erişteyi ilave ediyoruz. bu sırada soğanı küçük küçük doğayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz. pembeleşince salçaları ilave ediyoruz. erişte pişince salçalı soğanı da ilave edipp özleşene kadar pişiriyoruz. Piştikçe koyulaşan bir çorba . Bu nedenle gerektikçe sıcak su ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder