29 Mart 2012 Perşembe

UNLU BÖREK

Değişik bir lezzette sahip. İlk yaptığımda içinde ne olduğunu anlayamadılar. Un serptiğimi söyleyince de şaşırdılar. Hem kolay hem de çok bereketli bir börek. Kalabalık misafirlere tavsiye edilir. Tabii ilk gün çıtır çıtır sonra o çıtırlığını kaybediyor.

MALZEMELER

4 adet yufka
200 gr margarin
1/3 çay bardağı sıvı yağ
un

İÇ MALZEMESİ

haşlanmış patates
soğan
sıvı yağ
salça

YAPILIŞI
Öncelikle iç malzememizi hazırlıyoruz. siz istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Ben bir soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurdum. Sonra salçayı ilave ettim. Salçayı biraz öldürünce  küçük küçük doğradığımız haşlanmış patatesleri ilave ediyoruz. Ezerek karıştırıyoruz . Tuzunu , kimyonunu, karabiberini ilave edip altını kapatıyoruz.
Margarinimizi eritip sıvı yağı ilave ediyoruz. Yufkamızı serip içine 2-3 kaşık yağ döküp fırçayla her yanına sürüyoruz. Sonra bir elek yada tel süzgeç yardımı ile 2 kaşık unu her yanına eliyoruz, yukayı ikiye katlıyoruz yarım daire elde ediyoruz. Aynı işlemi yarım daire için tekrarlıyoruz . Tabii bu sefer 1 kaşık un yeterli.  İç malzememizi yufkanın uzun kenarına yayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu 3-4 parmak genişliğinde kesip yağlı fırın tepsisine diziyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi yapıyoruz.
 Böreklerin üzerine  kalan yağa bir kaşık su ilave edip sürüyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...