18 Mart 2012 Pazar

BEZE



MALZEMELER
2 yumurta akı
2 çay bardağı şeker
1 fiske tuz

YAPILIŞI
Öncelikle yumurta aklarını bir fiske tuzla mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde çırpmaya başlıyoruz.Daha sonra şekeri ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Çırpma işlemi oldukça uzun sürüyor. Yumurta akları mikseri çıkardığımızda mikserden düşmeyinceye kadar devam ediyoruz. Daha sonra sıkma torbasına koyup yağlı kağıda istediğimiz büyükte şekil vererek sıkıyoruz . Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 30-45 dk pişiriyoruz.( bezelerin büyüklüğüne göre süre değişiyor.)
Afiyet olsun...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...