Bizim buralarda bu çorbaya tavuk tiridi denir. Ağzımız hep böyle alışmış. Çocukların çok sevdiği bir çorba bu...
MALZEMELER
1 adet tavuk but
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
sıvı yağ
1 adet kuru soğan
su, tuz
YAPILIŞI
Tavuk butunu iyice yıkadıktan sonra yaklaşık 2 lt suyla haşlanmaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave ediyoruz.Tavuk haşlanınca sudan çıkarıp bir süre soğumasını bekliyoruz. Bu sırada yıkadığımız pirinci tavuk suyuna aktarıyoruz. Tavuğu didikleyip( küçük parçalara ayırıp çorbaya tekrar katıyoruz. Bir adet soğanı yağda kavuruyoruz ve pembeleşince salçaları katıp öldürüyoruz. Piriçler iyice yumuşayınca çorbanın suyundan biraz salçalı soğana ilave edip homojen hale getirdikten sonra çorbaya karışımı döküyoruz. 5-10 dk kadar kaynatıp çorbanın özleşmesini sağlıyoruz. bu sırada suyu az ise ilave ediyoruz.( Bu çorba durdukça koyulaşan bir çorba bu yüzden biraz sulu olmalı)
Afiyet olsun...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder