MALZEMELER
1 kğ yufka
1/2 litre süt
2 yumurta
1 bardak sıvı yağ
750 gr ıspanak
250 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
YAPILIŞI
Öncelikle soğanları küçük doğrayarak 1/4 bardak sıvı yağla kavurmaya başlıyoruz. Pembeleşince kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Bir yandanda doğrayıp iyice yıkadığımız ıspnakların üzerine kaynar su döküp 5 dk bekliyoruz. Daha sonra da ıspanakları soğuk suya tutup sıkarak alıyoruz ve kavrulan kıymamıza ilave ediyoruz. Tuz , karabiber ve istenirse pul biber ilave ediyoruz.(ben çocuklardan dolayı pul biber koymayı yıllardır unuttum)
Yarım litre sütü hafifçe ılıtıyoruz . İçerisine bir yumurta kırıp çırpıyoruz. Kalan 3/4 bardak yağı ilave ediyoruz. Tepsimizi hafifçe yağlayıp birinci yufkamızı seriyoruz. Arasına hazırladığımız sütlü harçtan döküyoruz. Sonra diğer yufkayı seriyoruz. 3 .katı serdikten sonra ıspanaklı harcı her tarafına eşit şekilde yayıyoruz . Sonra diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlıyoruz. Üzerine kalan bir yumurtayı çırpıp sürüyoruz. Kabaracağı için böreği dörde bölerek kesiyoruz.180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.( yaklaşık 1 saat)
Afiyet olsun...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder