17 Mart 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ



MALZEMELER
2 adet kereviz
1 adet kuru soğan
2 adet portakal
2 yemek kaşığı kuru üzüm
7-8 adet kuru kayısı
zeytinyağı
tuz
dereotu

YAPILIŞI

Soğanı doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. Önceden dilimleyip limonlu suya koyduğumuz kerevizleri soğanların üzerine dizip, 2 portakalın suyunu ilave ediyoruz . (biraz da su konulabilir)kaynayınca tuzunu ilave ediyoruz. Biraz piştikten sonra içerisine kuru üzümleri ve biraz küçülttüğümüz kaysıları ilave ediyoruz( şeker yerine kuru üzüm ve kayısı kullanmak,Necla ablamın tavsiyesi) kerevizler yumuşayınca pişmiş demektir.( çatal rahat batıyorsa tamamdır.) kapatıp ılınmasını bekleyin. Üzerine dereotu serpip servis edin.

Afiyet olsun...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...