MALZEMELER
8-9 tane uzun patlıcan
500 gr et
1 tane orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
2 su bardağı sıcak su
ÜZERİNE
3-4 tane sivribiber
2 tane domates
1 su bardağı su
Kızartmak için;
sıvıyağ
YAPILIŞI
Eti küçük kuşbaşı doğrayın ve tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Suyunu çeken ete küçük doğranmış soğanı katın, biraz kavurun.
Salçayı ekleyin, salçanın kokusu çıkana kadar çevirip sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını ilave edip ocaktan alın.Etler iyice yumuşayıncaya kadar suyunu kontrol ederek pişirin.
Bu arada patlıcanı alacalı soyup uzun ince şeritler halinde kesin, kızartın ve havlu kağıt üzerine alıp bekletin.
Çok büyük olmayan bir kase içerisine 3 patıcan şeridini yerleştirin, ortasına etten 1 kaşık koyun ve kenarları bohça gibi kapatın, kebabı ters çevirerek tepsiye koyun, tüm patlıcan ve harç bitene kadar işleme devam edin.
Üzerine kürdan ardımıyla dilimlediğiniz biber ve domatesleri yerleştirin.
Eti pişirdiğiniz salçalı suyu tepsiye dökün ve 180 dereceli sıcak fırında biber ve domatesler biraz yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye
'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için
burayı tıklayabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder