3 Eylül 2011 Cumartesi

ŞEKERPARE




Bayram tatlısı olarak şekerpare yaptım. Tadı enfesti.  Yapmanızı tavsiye ederim.
Herzamanki tarften farlı olarak bu sefer tereyağ kullandım tadına doyamadık.
Bir tepsi şekerpareden eser kalmadı. Tabii çoğunu ev halkı yedi.



Malzemeler


200 gr tereyağ
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
2 yumurta
yarım paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı irmik
aldığı kadar un



Şerbeti için

3 su bardağı şeker


2,5-3 bardak su
YAPILIŞI
öncelikle oda ısısındaki yağı biraz yoğurarak
çalıştırmalıyız. Daha sonra pudra şekerini ilava edipkarıştıracağız.
Sonra sırasıyla yumurtayı ilave et karıştır. sonrada irmiği kat.  Biraz un ve kabartma tozunu ilave et.
Unun miktarına gelince ele yapışmayan kurabiye
kıvamında bir hamur olacak.
Sonra ceviz büyüklüünde parçaları yuvarlayarak tepsiye diz.
Tepsiyi yağlamaya gerek yok çünkü yağlı bir hamur.
üzerine ben kayısı çekirdeği koydum . sizde çekirdek veya fındık
koyabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif
pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarçıkmaz soğuk şerbeti dökün.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...