19 Mart 2013 Salı

SULTAN TATLISI



MALZEMELER
 
2 yumurta
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı  kadar un
içine dövülmüş ceviz
1/2 çay bardağı süt
siyah haşhaş
 
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
 
YAPILIŞI 
 
Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım.
 Oda sıcaklığındaki margarini biraz yoğurup çalıştırıyoruz. Sonra şekeri ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz . Sıvı yağ ve yumurtaları ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
İrmiği koyup karıştırıyoruz. biraz un ,1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. daha sonra şeker pare hamuru kıvamını alıncaya kadar un ilave ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar alıp yuvarladıktan sonra içli köfte gibi ortasını açıp 1-2 çay kaşığı dövülmüş ceviz koyup kapatıyoruz..
Daha sonra hazırladığımız hamurları önce süte sonra haşhaşa bulayıp tepsiye dizelim.
180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca şerbetini dökelim
 
AFİYET OLSUN ...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiyeyi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...