6 Haziran 2016 Pazartesi

TRİLEÇE







Trileçe Tatlısının Keki için
1 su bardağı  toz şeker
5 adet yumurta
9 kaşık un
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
3  su bardağı süt 
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
Üzerine 
1 bardak süt
1 paket krem şanti
karamel sos
YAPILIŞI
Kek için yumurta ve şekeri bir kapta rengi iyice açılana kadar çırpıyoruz. Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından sırasıyla un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip hazırladığımız karışımı yağladığımız fırın kabımıza döküp önceden 180 dereceye ısıttığımız fırına verip  pişiriyoruz. 
Bu sırada şerbet malzemelerini bir kapta şeker eriyene kadar ısıtıp  dinlendiriyoruz. 
Kekimizi fırından çıkartıp biraz ılındıktan sonra üzerine kürdanla küçük delikler açıyoruz. Şerbetimizi  kekin üzerine döküp  1-2 saat çekmesini bekliyoruz. ben üzerine bir paket krem şantiyi çırpıp ince bir tabaka şeklinde yayıyorum.  Karamelin kekin üzerine eşit bir şekilde yayıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...