4 Haziran 2013 Salı

MAYALI PASTANE POĞÇASI


 
 
MALZEMELER
 
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta
1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ +margarin
1,5 tatlı kaşığı tuz
alırı kadar un(5-6 bardak kadar)
 
İÇ MALZEMESİ
 
peynir
maydanoz
 
YAPILIŞI

Bir kaseye ılık sütü, şekeri ve yaş mayayı ekleyip, mayayı eriterek 10 dakika kadar bekletin. Bu sürede kabarma işlemi gerçekleşecek.
Ardından hamur yoğurma kabınıza  5 bardak unu ve tuzu koyup ortasını havuz gibi açın mayayı, suyu, yumurtayı ve yağı ekleyip yoğurma işlemine geçin. Çok katı olursa hafif su, çok yumuşak olursa un ekleyerek güzel bir kıvam yakalayın. Su eklemeniz yada un eklemeniz mayayı bozmaz. Ortalama 5-6 dakikada hamur yoğurma işlemi tamamlanır. Üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirin. Hamurun mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda açın ve iç harcını koyup kapatın . Üzerine yumurta sarısı ve çay kaşığı ucu ile eklediğiniz toz şeker karışımını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.( yumurta sarısına az bir toz şeker ilave ederseniz pastanelerdeki gibi kızarık olur)
 
 
AFİYET OLSUN...
 
Facebook' da Malatya Butik Kurabiyeyi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...