16 Haziran 2013 Pazar

SEMİZ OTLU KÖFTE - PİRPİRİMLİ CACIKLI KÖFTE



Yaz için bulunmaz bir yemek. Özellikle bu sıcaklarda soğuk soğuk yiyebilirsiniz. Hem de yağsız olduğu için diyet yemeği sayılır.

MALZEMELER
 
2-3 bardak küftelik(yarma)
tuz
su
semiz otu (pirpirim)
yoğurt
 
 
YAPILIŞI
 
Küftelik, tuz ve su ile hamuru hazırlayın daha sonra nohut büyüklüğünde parçalar kopararak parmaklarınızın arasında sıkın.( Malatya da çimdikleme denir)  Çimdik köftelerinizi kaynayan suya tuz da ilave edip haşlayın. köfteler pişince süzün ve ılımasını bekleyin. Semizotunu doğrayıp iyice yıkayın. Ben tam olarak haşlamadım üzerine kaynar su döküp 5 dakika bekledim ve soğuk suya koyup süzdüm .Şimdi köfteyi, pirpirimi ve yoğurdu karıştırın yoğurt koyu ise biraz su katabilirsiniz. İsterseniz sarımsak da ilave edebilirsiniz. Tam bir yaz yemeği .


AFİYET OLSUN...
 
Facebook' da Malatya Butik Kurabiyeyi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...