3 Haziran 2013 Pazartesi

KAKAOLU ISLAK KURABİYE





MALZEMELER
 
1 yumurta
125 gr margarin
1 cay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
 25 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
  aldığı kadar un

 
ŞERBET
 
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
 
YAPILIŞI
 
Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 7-8 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.
Margarin ve 1 çay bardağı şekeri karıştırma kabına alın ve karıştırın. Daha sonra sıvıyağ ve yumurtayı ilave edin. Kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve biraz unu
eleyerek ilave edin   Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve tepsiye kurabiyeleri dizin. 180 dereceli önceden ısınmış fırında kurabiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar pişirin ve fırından alın.Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin.
Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.

AFİYET OLSUN...
 
Facebook' da Malatya Butik Kurabiyeyi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...