MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1/4 çay bardağı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
4-5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 200 gr. eritilmiş tereyağı
İçi için: Ceviz
Şerbeti için
4,5 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz
YAPILIŞI
Şurubu hazırlayın. Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak.
Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.10 dk hamuru dinlendirin.
Hamuru 22 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
Aralarına nişasta serperek 11 tanesini üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin.
Merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tepsi kadar büyütün.
Açtığınız hamuru ince ağızlı bir su bardağı veya kalıp ile yuvarlak olarak kesin.
Ortasına bir parça dövülmüş ceviz koyup bastırmadan kapatın.
Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
Fırından çıkınca şerbeti dökün
3-4 saat sonra tatlınız servise hazır.
AFİYET OLSUN...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz