22 Nisan 2013 Pazartesi

ISPANAK BUĞULAMA




MALZEMELER
 
Yarım kilo ıspanak
1 tane kuru soğan
1 Su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Zeytinyağı
 
YAPILIŞI
 
Ispanağı yıkayıp doğrayalım. Kaynamış suya atıp biraz öldürelim oradan soğuk suya atıp sıkıp bir kenara alalım. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda biraz öldürelim.İçine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.İçine yıkanmış pirinci 3 su bardağı kaynamış suyu ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım.Suyunu çekmek üzere olan pirincin içine ıspanağı koyup bir kere karıştıralım.Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 dakika kadar daha pişirip  altını kapatalım. Demlemeye bırakalım.
 
AFİYET OLSUN...
 
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz...
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...