19 Nisan 2013 Cuma

ISPANAK KEBABI


 
MALZEMELER
750 gr ıspanak
1 büyük soğan
300 gr kıyma
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
tuz , karabiber
zeytinyağı
 
YAPILIŞI
 
Soğanı 4 böldükten sonra ince ince doğrayın.(yarım ay şeklinin ikiye bölünmüş hali) Geniş bir tavada zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurup kıymasını ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.kıymasıda kavrulunca salçalarını ilave ediyoruz. Salçanın kokusunu çıkınca tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırıyoruz. Önceden iyice yıkayıp sirkeli suda bekletip yıkadığımız ıspanakları mümkünse elimizle ıspanağın büyüklüğüne göre 2 ye 3 e bölüp kıymalı harcın üzerine yayıyoruz.(  ıspanaklar doğranmayıp biraz uzun olmalı).Ispanaklar tavaya sığmakta zorlanabilir ama kıssa süre sonra hepsi söner. Ben bazen sadece 1/2 çay bardağı su koyuyorum. Ispanaklar sönene kadar pişiriyoruz .
 
 AFİYET OLSUN...
 
 
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz...
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...