4 Nisan 2013 Perşembe

EKLER PASTA

 
 
 
 

Malzemeler

 200 gr margarin
1 +1/4 su bardağı su
1,5 su bardağı un
4 adet oda ısısında yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tuz
 
İç kreması:
500 ml süt
 2 çorba kaşığı un+2 kaşık nişasta
5 kaşık  toz şeker
1/2 poşet kremşanti(kremşantiyi hazırlamak 1 çay bardağı bardağı süt)
1 paket vanilya
 
kremşanti hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.
 Kremamız olunca soğutuyoruz. Başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup mikserle
koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.ve kremamıza ilave edip
mikserle çırpıyoruz.
İlk önce su  su ve margarini tencereye koyuyoruz, toz şeker ve tuzu da ilave ediyoruz. Kaynamaya başladığında unu yavaş yavaş değil hepsini birden hızlıca kaynayan suya katıp 5-10 dakika kadar karıştıra karıştıra pişir sonrasında ocaktan al. Hamurun ılımasını bekliyoruz ve hamur ılık hale geldikten sonra yumurtaları içine kırmaya başla. Üç ya da dört yumurta yeterli olur.
Hamur hafifçe ele yapışır bir kıvamda olmalı ve çok katı ya da çok yumuşak olmamalı Hamuru krema torbasına doldurup bir parmak kalınlığında dökebileceğin şekilde istediğin büyüklüklerde sık. Hamuru  yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye sıkacaksın. Ardından 175 derece ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika kadar pişir.
 
Fırından eklerleri çıkarıp soğuyunca ikiye kesip kremayla içlerini güzelce doldur.
Son olarak çikolata sosunu hazırlayacağız. Malzemeleri benmari usulü eriteceğiz  Yani içi su dolu bir tencereyi kaynatıp üzerine cam bir kasede malzemeler ateşe değmeden tencereden gelen buhar ve ısıyla eriyecek şekilde yapacağız. 100 gr çikolata yı benmaride eritip üzerine 5o gr erimiş tereyağ ve yarımçay bardağı süt ilave edip karıştırıyoruz. eklerin üzerine döküyoruz.
İsterseniz hazır çikolata sos kullanabilirsiniz.
afiyet olsun...
 
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...