30 Nisan 2013 Salı

MİDYE TATLISI

 
 
MALZEMELER
 
 
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1/2 Su bardağı buğday nişastası
4-5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 200 gr. eritilmiş tereyağı
İçi için: Ceviz
Şerbeti için
4,5 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz 
 
YAPILIŞI
 
Şurubu hazırlayın. Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak.
Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.10 dk hamuru dinlendirin.
Hamuru 15 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin.
Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün.
Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın.
Ortasına bir parça dövülmüş ceviz koyup bastırmadan kapatın.
Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
 Fırından çıkınca soğuk şerbeti dökün
3-4 saat sonra tatlınız servise hazır.
(benim tatlılar biraz büyük oldu ama bir dahaki sefere daha küçük yapacağım)
 
 
 
AFİYET OLSUN...
 
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...