3 Mayıs 2013 Cuma

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ



MALZEMELER

 5 adet yufka
 1 kase yoğurt
 2 yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ,
 1 demet maydanoz
haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1 kaşık salça
 Tuz, pul biber, karabiber


YAPILIŞI

 İlk olarak patateslerimiz haşlayalım ve doğrayalım( isterseniz rendeleyin). Bir tavaya biraz sıvıyağ koyup doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun ve salçasını ilave edin. patatesleri katıp iyice karıştırın.  Tuz, pul biber, karabiber, istenirse kimyon ve ince doğradığınız maydanozları ilave edip altını kapatın.
 Daha sonra masaya bir adet yufkamızı tamamen açın, ve eşit 2 parça olacak şekilde kesin.
1 kasenin içinde sıvı yağ, 1 yumurta ve yoğurdu  koyup tamamen karışacak şekilde çırpın
. Daha sonra her bir yufka parçasının içine bir kaşık yardımıyla bu yağlı karışımı yufkayı nemlendirecek şekilde dökün.
Sonra  yufka parçasının geniş tarafına şerit halinde patates karışımımızdan yayalım ve geniş taraftan başlayarak rulo yapalım. Bu ruloyu ortadan ikiye kesip bir ucundan içe doğru kıvırarak yuvarlak hale getirelim ve yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Kalan diğer parçalar için de aynı işlemi yapalım, diğer yufkaları da aynı şekilde kesip,  karışımımızla ıslatıp, patatesi güzelce yayarak yufkayı kıvıralım ve tepsiye dizelim. Bütün yufkalar bittikten sonra bir yumurta ve 1-2 kaşık karışımdan  karıştırarak tüm böreklerin üzerine sürün. Eğer varsa susam ve çörek otunu da böreklerin üzerine serpiştirerek kızarana kadar pişirin

 AFİYET OLSUN...
 
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...