28 Mayıs 2013 Salı

PİZZA


 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı ılık su
1 yumurta
1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 çay bardağı sıvıyağ +margarin
1,5 tatlı kaşığı tuz
alırı kadar un(6-7 bardak kadar)
 
 ÜST MALZEMELERİ

1-2 domates
yeşil biber
kaşar peyniri
salam
sucuk
yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
YAPILIŞI


Bir kaseye ılık sütü, şekeri ve yaş mayayı ekleyip, mayayı eriterek 10 dakika kadar bekletin. Bu sürede kabarma işlemi gerçekleşecek.
Ardından hamur yoğurma kabınıza  5 bardak unu ve tuzu koyup ortasını havuz gibi açın mayayı, suyu ve yağı ekleyip yoğurma işlemine geçin. Çok katı olursa hafif su, çok yumuşak olursa un ekleyerek güzel bir kıvam yakalayın. Su eklemeniz yada un eklemeniz mayayı bozmaz. Ortalama 5-6 dakikada hamur yoğurma işlemi tamamlanır. Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.

Hamurun mayalandıktan sonra, kısaca 1 saat gibi sürede göz kararı hamur iki katı olduğunda. Hamuru  açıp,  altını hafif yağladığınız (yağlı kağıtta kullanabilirsiniz) tepsiye yerleştirip, 3 4 dakika bekletin hamur hafif kendine gelsin. Bu arada canınız nasıl istiyorsa üst malzemelerinizi dilimlemeye başlayabilirsiniz.( bu hamurdan 4 küçük boy pizza çıkar)
Hamur kendine geldiğinde üzerine önce sosunuzu (ketçap da olabilir) ardından bir miktar kaşar peynir, istediğiniz üst malzemeler  serpiştirip önceden ısıtılmış  (200 C) fırında pişirin. Pişmeye yakın çıkarıp üzerine biraz daha kaşar serpin ve tekrar fırına sürün. Kaşar peyniri hafif kızarınca fırından alın.

AFİYET OLSUN...
 
Facebook' da Malatya Butik Kurabiyeyi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...