Eşim bu tarz pastane kurabiyelerini çok sever. Bu seferde onun istediği bir tarifi denedim. Çok beğendi. Çok gevrek bir kurabiye oldu. Resmen ağızda dağılıyor.
MALZEMELER
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Alırı kadar un
SOS
Bitter çikolata
Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur ilave edilir. Sıkma torbasına koyularak istenilen şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkılır.175 derece fırında pembeleşmeye başlamadan çıkarılır. Soğumaya bırakılır.
Tereyağı bir kapta eritilerek içine parçaladığımız çikolatalar ilave edilip eritilir. Sosu kurabiye pişerken hazırlarsanız kıvamını alır. Soğuyan kurabiyelerin bir ucu çikolataya batırılarak Hindistan cevizine bulanır. tepsiye donması için bırakılır.
AFİYET OLSUN...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder