22 Mayıs 2013 Çarşamba

MUZLU TURTA


 
MALZEMELER
 
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
3/4 bardak süt(ıslatmak için)
 
KREMASI
 
1 kaşık un
1 kaşık nişasta
4 kaşık şeker
1 yumurta
1 pk vanilya
1-2 kaşık toz krem şanti
2,5 bardak süt
 Tart jölesi
 
 
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave ediyoruz. Turta kalıbımızı hafifçe yağlayıp harcımızı döküyoruz. 180 derece fırında 10-15 ( bende 10 dakika sürdü) dakikada üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Ilıyınca kabından çıkarıp ters çevirin. Soğuyunca yaklaşık 3/4 bardak sütle ıslatın.
Kreması için şeker ve yumurtayı çırpıp un ve nişastayı ilave edin. Sütünü ilave ederek ocağa alın . Karıştırarak pişirin ve kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip, altını kapatıp vanilyayı ilave edin. Biraz soğuduktan sonra kremşantiyi katıp karıştırın. Soğuyunca turtanın üzerindeki boşluğa yayın. Üzerini muzla süsleyin. Tart jölesini tarifine göre hazırlayıp muz dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde dökün.
 
AFİYET OLSUN...
 
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...