Enginara bayılıyorum. Ne kadar lezzetli bir yemek. Ah birde burada bolca satılsa . Enginarı pahalı olsa da buluyorsun ama iç baklanın satıldığını hiç görmedim.Annem İstanbul dan gelirken sipariş verdim. Neyse pişirdim ve afiyetle yedik.
MALZEMELER
7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş
yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş
1 soğan, soyulmuş ve yıkanmış
1-2 havuç küpküp doğranmış
zeytinyağı(her enginara 1 kaşık)
1/2 limonun suyu
2,5-3 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
yarım demet dereotu
YAPILIŞI
Soğanları ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun. Daha sonra havucu ilave edin.Baklaları ve enginarları ilave edin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin (su hafifçe üzerine çıkacak). Tencerenin ağzını kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar (ikisi aynı anda pişiyor) pişirin. Tuzunu ilave edin. Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın. İçlerini baklalı harç ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için burayı tıklayabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder