20 Nisan 2013 Cumartesi

ÇÖKELEK KAVURMASI



Kahvaltı için harika bir yemek. Taze çökelek çok faydalıymış ama ben kahvaltıda öyle yiyemiyorum. Ama kavurunca tadına doyum olmuyor. İsterseniz bu şekilde hazırlayıp gözleme içi olarak da kullanabilirsiniz.
 
MALZEMELER
1/2 kğ taze çökelek
1 adet kuru soğan
1-2 adet biber ( mevsimine göre)
1 adet domates  ( mevsimine göre)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
yarım demet maydanoz
1er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
aslında malzemeleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz
 
 
YAPILIŞI
 
Soğanları küçük doğrayıp pembeleşene kadar kavurun. biber ide biraz öldürün salçasını ilave edin.
salçanın kokusu çıkınca domatesi ilave edip bira yumuşatın ve çökeleği katıp karıştırın. Doğranmış maydanozunu, pul biberi ve tuzunu ilave edip altını kapatın.
 
AFİYET OLSUN...
 
 
 
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz...
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...