9 Nisan 2013 Salı

KEMALPAŞA TATLISI



 
MALZEMELER
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı irmik
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağından biraz eksik un
 
 
 
ŞERBETİ İÇİN
 
2,5 bardak su
 
2,5 bardak şeker
 
 
 
Üzeri için Hindistan cevizi
 
 
YAPILIŞI

Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz. Yumurta , şeker, yağ ve yoğurdu çırpıyoruz. İrmiği ilave edip karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Burada dikkat edeceğimiz nokta kek hamurundan koyu ama tatlı hamurlarına göre daha cıvık bir hamur olacak. elde hafifçe yuvarlansa yeter. oldukça küçük olacak. 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz kaynar haldeki şerbetini döküyoruz. Yani her ikisi de sıcak olacak. Şerbetini çekince Hindistan cevizini serpiyoruz.

AFİYET OLSUN...

Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...