23 Nisan 2013 Salı

KARNIYARIK

 
MALZEMELER
 
6 adet küçük boy patlıcan
 1 adet soğan
1 adet domates
2-3 adet yeşil biber
 1 yemek kaşığı  biber salçası
 1 yemek kaşığı  domates salçası
 250 gr kıyma
1-2 domates
maydanoz
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
 
 
YAPILIŞI
 
Patlıcanları alacalı soyup, iyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın.  Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, ekleyerek karıştırın .Salçaları ilave edip kokusu çıkınca küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları  ekleyerek pişirin. En son incecik doğradığınız maydanozları katıp altını kapatın. Tavaya patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Kaynayan suyu ilave ederek ocakta pişin. Dilerseniz bu işlemi fırında  yapabilirsiniz.
 
AFİYET OLSUN...
 
Facebook'da Malatya Butik Kurabiye 'yi takip etmek ve sayfasını beğenmek için  burayı tıklayabilirsiniz...
 
 


2 yorum:

  1. patlıcan a bayılırım ne şekilde olursa olsun
    ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkürler...
    Ben de patlıcan yemeklerine bayılırım. Bütün kış almamak için direndim. Sonunda bahar geldi de kavuştuk. tabii bir de kızartma işi var. biraz yağlı oluyor ama lezzetine doyulmuyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...